KCTM Vysočina na Bavarian O Tour 2018

By   21.8.2018

Náročný a zajímavý program absolvovala 26členná výprava orientačních běžců KCTM Vysočina v Bavorsku od 8. do 15. srpna 2018. Kromě tréninků, oblíbené horské turistiky a poznávacích akcí zaměřených na historii, se především účastnila pětietapového mezinárodního závodu. A mezi běžci z 28 zemí celého světa získali reprezentanti Vysočiny řadu cenných umístění a vítězství hned v 7 kategoriích.

Závodilo se postupně v lese u Bamberku, v Bavorském lese, v historických centrech Pasova a Regensburgu a finále se odehrálo ve strmých svazích okolo hradu Trausnitz v Landshutu. Po velmi náročném programu vítězství slavili v kategorii W14 Veronika Blažková, W16 Kateřina Blažková, W21 short Kristýna Petráčková, M10 Tomáš Parkan, M18 Šimon Mareček a M21 long Petr Čech. Za trenéry na nejvyšší příčku vystoupala Alena Rosecká ve W60. Na stupních vítězů se ještě objevili ve W12 Adéla Potužníková (3.), ve W14 Ema Marečková (2.) a Klára Pilná (3.), ve W18 Štěpánka Shánělová (2.) a Eva Foltýnová (3.), ve W21 long Klára Nechanická (2.) a v M18 Jan Nechanický (3.). Z trenérů na nejvyšší příčky dále vystoupali ve W40 Daniela Nechanická (2.) a v M70 Jaromír Buriánek (2.). Naprostá většina ostatních závodníků KCTM Vysočina se pak umístila do první desítky ve svých kategoriích. Také díky tomu získalo KCTM Vysočina s obrovským náskokem prvenství v soutěži klubů.

Pobyt v zahraničí měl však průběžně i poznávací charakter. Domácí pořadatelé se totiž rozhodli pro zajímavý projekt propojení sportu s poznáváním historie Bavorska – závody nesly v podtitulu název Orienteering meets History. Mohli jsme si tak s poutavými výklady prohlédnout centra etapových měst, dozvědět se spoustu historických zajímavostí a navštívit i řadu dalších kulturních památek – Kelheim, Weltenburg, Befreiungshalle, Walhalla apod. Zájezd dal také všem příležitost prověřit svoje jazykové schopnosti. Kromě zahraničního pobytu všichni též absolvovali trénink a turistiku na českém území v Kašperských Horách a na Šumavě – hrad Kašperk, Prášily, Poledník. Nabyté poznatky a zkušenosti jistě všichni v budoucnu zužitkují a po sportovní stránce se posunou výkonnostně zase o něco výše.

Pokud si chcete počíst o zájezdu podrobněji, můžete tak učinit zde.

Napsat komentář