Aktualizovaný přehled plánovaných akcí KCTM

By   31.7.2020

Situace je v letošním roce ze známých důvodů poněkud komplikovaná a možná pro někoho trochu i nepřehledná, tak se podívejme, jak momentálně vypadá nejbližší výhled na akce a činnost KCTM Vysočina. Bude však třeba aktivně dál vše sledovat, protože ani aktualizované termíny a změny nemusejí být konečné.

srpen 2020 – Všem lze jen doporučit účast na vícedenních závodech, pokud se ještě dá na nějaké přihlásit. Lepší trénink než ostrý závod není.

Zároveň by měli zpozornět všichni s ročníkem narození 2006 – 2009 (popř. 2010), kteří mají trvalé bydliště na Vysočině. Během srpna by měly být publikovány informace o možnosti účasti na kempech LOB (stejně jako v loňském roce), které by měly primárně sloužit k přípravě zájemců na ZODM 2022, bude-li tam LOB vypsán. Předpokládáme účast letošních reprezentantů z mladší kategorie na specializovaném kempu LOB a všech dalších zájemců (zejména hledáme ročníky 2008/9) na kempu zaměřeném hlavně na techniku bruslení (obvykle bývá před Vánocemi). Máte-li rádi běžky, určitě to stojí za pokus. A šance na účast v olympijském klání je vysoká…

září 2020 – Hned v prvním týdnu by se měly rozběhnout oblastní žebříčkové závody, které budou významnou součástí nominačních kritérií na akce zmíněné níže. Momentálně ještě řešíme případné štafetové soustředění 26. – 27. 9. Pokud by se realizovalo, dozvíte se to prostřednictvím svých trenérů.

18. 10. 2020 – Mistrovství ČR oblastních výběrů žactva – V letošním roce bude žákovské soupeření probíhat jako samostatný závod, ve kterém podle zatímních propozic můžeme postavit 4 družstva. Ta budou jako obvykle složena vždy ze dvou běžců D12, D14, H12 a H14. Znamená to, že z každé kategorie je třeba 8 zástupců. Šanci mají všichni, finální nominace proběhne nejspíše koncem září, půjde-li vše podle plánu. Součástí nominačních kritérií pak budou zejména výsledky zářijových oblastních závodů.

podzim 2020 – Během podzimu, příp. začátkem zimy, pak budou zveřejněna nominační kritéria pro výběr do reprezentace Kraje Vysočina na X. LODM v Olomouckém kraji 20. – 25. 6. 2021. Kromě trvalého bydliště na Vysočině, bude jedním z kritérií také výsledek v podzimním žebříčku oblasti. Jen připomínám, že tentokrát se to bude týkat ročníků 2007 – 2010 (vždy dva v každé kategorii).

zima 2020/2021 – Předpokládáme účast zájemců na lobových kempech (viz srpen 2020) a bylo by také dobré, kdyby si v případě příznivých podmínek účastníci kempů zkusili LOB i při nějakých oficiálních závodech.

jaro 2021 – Je to zatím hodně daleko a kalendář zdaleka není kompletní, ale je možné počítat s odloženým jarním soustředěním, nejspíše v termínu 29. 4. – 2. 5. 2021. Další akce budeme upřesňovat dle vývoje situace.