Kvalitní příprava žákovských štafet

By   27.9.2019

Během víkendu 14. – 15. 9. 2019 proběhl obvyklý podzimní trojboj dvou štafetových závodů a jednoho sprintu. Z hlediska našich žákovských výběrů byla důležitá zejména štafetová klání, která na velmi těžkých tratích důkladně všechny prověřila a napověděla mnohé směrem k nominaci na letošní vrchol sezóny – MČR štafet, klubů a oblastních výběrů žactva.

V sobotu se běželo v hodně kopcovitém terénu s mnoha zbytečně „zašitými“ kontrolami. Centrem byl Horní Polubný (Kořenov), kde bylo třeba do závěrečného pytlíku a zpět překonávat silnici. Situace byla matoucí hlavně pro DH12, kteří v něm měli jen sběrku. Zákres mnohé vykolejil, takže se vraceli stejným koridorem, kterým přibíhali, tedy vlastně v protisměru, ovšem výhoda to žádná nebyla. Z našich vysočinských štafet se nejvíce dařilo v D12 trojici Oranyová, Vítková, Běloušková2. místo, v D14 oběma štafetám Srbová, Blažková, Plachá2. místo, Doleželová, Benešová, Hofhanzlová3. místo a v H14 triu Nouza, Jelínek, Prášil3. místo.

V odpoledním velmi pěkném sprintu v Českém Dubu dosáhli nejlepších výsledků v jednotlivých kategoriích: D12 – Běloušková 4. místo, D14 – Srbová – 2. místo, H12 – Červinka – 11. místo, H14 – Prášil – 2. místo.

Český Dub byl také centrem nedělních štafet. Ani zde stavitelé žáky příliš nešetřili, některé postupy byly opravdu jen pro zdatné borce, kterým buzola v ruce nepřekáží… Konkurence byla oba dva dny slabší, takže o to příjemnější bylo zjištění, že naši svěřenci roli favoritů unesli. V D12 to bylo tentokrát 1. místo (Vítková, Kopencová, Oranyová) a k tomu i místo třetí, nicméně tato štafeta startovala mimo soutěž (měla v sestavě D14, což ani přes poznámku v Orisu pořadatelům při vyhlášení nevadilo). V D14 jsme získali také 1. místo (Blažková, Srbová, Doleželová) a v H14 pak 3. místo (Jelínek, Nouza, Novák) a 4. místo (Hendrych, Srb, Prášil). Nejméně úspěšné byly během víkendu štafety H12, kde to byl pro mnohé tvrdý křest ohněm. Málo platné, s tak obtížnými tratěmi se v naší oblasti nesetkají. Příslibem však mohou být některé individuální výkony (Srb, Hofhanzl, Prášil J.).

Několik fotografií z těchto závodů najdete zde a webech pořadatelů.

Napsat komentář