Solidní výsledky žákovských štafet a družstev na MČR

By   21.10.2022

Letošního MČR štafet se za Vysočinu zúčastnily vždy dvě štafety v každé kategorii a v nedělním programu pak tři družstva. Na medaili jsme sice tentokrát nedosáhli, ale blízko to bylo…

V sobotu skvěle svůj závod rozběhly obě štafety v H12, ale DISK hned na prvním úseku vyřadil první z nich z bojů o medaile a chyby na dalších úsecích pak odsunuly druhou na 12. místo. Nejlepšího výsledku tak dosáhla štafeta H14 (Hofhanzl, Jelínek, Parkan), která byla medaili na dosah (2. místo po dvou úsecích); finiš však nevyšel ideálně a bylo z toho 5. místo. Pěkný výsledek také zaběhla štafeta D14 (Kamenická, Kellerová, Plachá) – 7. místo, i když se chyb nevyvarovala žádná z členek. Štafetám v D12 se tolik nedařilo, byť bojovaly srdnatě (14. a 20. místo).

Do nedělního závodu družstev trenéři mírně zamíchali sestavami podle předchozích výsledků. Jak to už tak bývá, tak měli problémy pro změnu ti, kde se to příliš nečekalo. Družstva tak dosáhla řekněme standardních umístění (9., 17. a 29. místo) – nepřekvapila, ani nezklamala. Z individuálních výkonů by se určitě slušelo připomenout pěkně zvládnuté úseky, které absolvovali Hofhanzl, Novák, Kellerová a Míchal.

Obrazovou dokumentaci ze závodů najdete zde.